10 mesiacov do svadby

Dnes je to presne 10 mesiacov do svadby a my sme konečne vybrali miesto. Konečne mi odľahlo, lebo už som si začínala myslieť, že skončíme pri svadbe o dvoch svedkoch na pláži na Havaji. Teda nechápte ma zle, nemala by som nič proti takejto verzii svadby, ale plán je iný. Plán je svadba jak má byť, od A po Z. „A“ ako áno pred oltárom a „Z“ ako zaspávať s východom slnka. Ale späť k tomu miestu…

Nikdy by som si nemyslela, že nájsť miesto bude ten najväčší problém. Skôr som si myslela, že zhodnúť sa na celkovej predstave bude náročné, ale opak bol pravdou. S Marcelom sme sa zhodli zatiaľ takmer na všetkom a to ma veľmi teší. A miesto nám bolo jasné od začiatku – príroda a romantika. Nuž ale v okolí Bratislavy, kde sa to hmýri skôr ponukami hotelov, nebol ten výber taký jednoduchý. Priznám sa, že sme navštívili asi 15 lokácií a rozoslaných mailov bolo snáď raz toľko. Bolo to veľa krásnych miest, ale neboli vhodné pre nás. Buď by sme museli redukovať počet hostí, alebo by sme odbočili od našich predstáv. To sme nechceli. Dospelo to až k tomu, že sa svadba posunula na máj. A my sme boli stále bez miesta. Trochu už rezignovaní a trochu už unavení a sklamaní, že nič nespĺňa naše predstavy. Ale jedného dňa mi kamarát spomenul, že je také miesto, kde zvykli robiť deťom tábory. A to miesto sa volá Planinka.

Prvotná online prehliadka ma hneď zaujala, ale potom som si uvedomila, že to je až hodinu od Bratislavy a začala som mať pochybnosti. Ale, keďže v tomto momente som už ozaj nemala z čoho vyberať, ozvali sme sa tam a dohodli si obhliadku. Jednu sobotu sme si teda spravili výlet a našli sme naše miesto. Po príchode do areálu mi bolo jasné, že tu sa bude svadba konať. Vedela som, že budem musieť riešiť hlúpe logistické záležitosti, ale rozhodla som sa, že prioritou je mať už isté miesto. Razom začala svadba naberať reálnejšie predstavy. Vymyslela som celý koncept a tému.

Aby tá logistika bola trochu jednoduchšia, rozhodli sme sa, že sa vezmeme v kostolíku priamo v dedinke Dechtice, kde sa aj Planinka nachádza. Teraz to už bude len o tých detailoch. Na ne sa môžete tešiť v ďalšom blogu:)

Zdroj fotografií: www.planinka.sk