Trend kvetov vo vlasoch. To je téma, ktorej sa chcem venovať v dnešnom blogu. Nie je to žiadna novinka, toho som si vedomá, ale mne sú kvety a ešte k tomu vo vlasoch blízke. To, že chcem mať ako nevesta kvety zakomponované v účese som vedela skôr ako som mala vôbec dôvod plánovať svadbu. Kto ma pozná, neostane prekvapený, keď prídem s kvetmi vo vlasoch do práce, nakúpiť, či len tak doma si behám s margarétkou za uchom.

Čo nás láka dať si na hlavu „o starosť“ viac? Nemôžem hovoriť za všetky nevesty, ale poviem, čo to evokuje mne a prečo je to stále pekné a neomrzí sa to na pohľad asi nikomu.

Určite stále sú a budú nevesty, ktoré čakajú na svoj deň, aby sa premenili na princeznú. Aby ohúrili a zažiarili. Ale nie sme všetky túžiace po korzete a róbe s vlečkou ako svet. Našťastie, trend koruniek už pomaly vymrel a nevesty-princezny majú možností habadej, ako svoj účes ozvláštniť.

No a nevesty-víly? Venčeky z umelých, ale ja živých kvetov, čelenky, party, sponky, stužky… je z čoho vyberať. Trh s takýmito doplnkami je pomerne veľký. Viete si asi predstaviť, že keď som sa začala zamýšľať nad tým, aký doplnok zvolím ja, tak som sa skoro utopila v rôznych ponukách. Bola som na veľtrhoch, googlila som, sledujem známych tvorcov ako je Magaela, vymýšľam aj sama. Na workshope, ktorý sme aj s Peťkou absolvovali, sme sa učili urobiť aj ozdobu zo živých kvetov, ale poviem Vám, že to bola makačka. Kyticu som mala uviazanú skôr ako tú ozdobu 🙂

Na Instagrame som však raz narazila na ponuku jednej šikovnej dievčiny, Kamily Ostružinovej, ktorú som už spomenula v predošlom blogu. Okrem toho, že je fotografka, vyrába ručne aj krásne venčeky z medeného drôtu, ktoré sú farebne ladené od výmyslu sveta. Oslovila som ju a ona bola taká dobrá, že mi zaslala venček podľa môjho želania. Mohli ste ho už postrehnúť na našom Instagrame (@wedd_marina), ale aj v predchádzajúcom blogu. Balíček prišiel krásne zabalený aj s ručne písanými pokynmi, ako sa o venček starať. Potešilo.

Venček sa skladá z hromady malých kvietkov, ktoré sú každý v inej farbe, podľa Vášho výberu. Ide o veľmi detailnú a precíznu prácu. Výsledok je veľmi jemný a príjemný na pohľad. Ja som ho zakomponovala do nášho zásnubného fotenia (z ktorého fotky nájdete tu). Ale úplne v pohode, by sa hodil aj na slávnostnejšiu príležitosť, akou je práve svadba a nič by ste nepokazili ani tým, keby ste si ho dali na letnú párty, do práce alebo len tak von. Určite treba dopredu myslieť na to, aký účes zvolíte, keďže sa jedná predsalen o kovový drôtik, tak by som neodporúčala príliš komplikované účesy. Venček krásne sedí na rozpustených vlasoch alebo v hladko uviazaných vlasoch.

credits: Ivan Buštor Photography

credits: Ivan Buštor Photography